Przekląć lubię – tak po góralsku. O góralach, Tatrach i Zakopanem z Bartłomiejem Jureckim rozmawia Katarzyna Chrudzimska-Uhera - Chrudzimska-Uhera, Katarzyna (Artifex Novus, 2021)
Wywiad z Bartłomiejem Jureckim Interview with Bartłomiej Jurecki