[Tekst wygłoszony 29 VIII 1996 w Lublinie w przeddzień pogrzebu profesora Czesława Zgorzelskiego] - Stefanowska, Zofia (Colloquia Litteraria, 2013)
Archiwalna, dotąd niepublikowana wypowiedź Zofii Stefanowskiej.