Nieznane listy Wincentego Pola - Myszor-Ciecieląg, Monika (Colloquia Litteraria, 2009)
W artykule zawarta jest publikacja nieznanych wcześniej listów Wincentego Pola do Antoniego Edwarda Odyńca i Aleksandry Borkowskiej z lat 1867 i 1869.