Wystarczy uważnie czytać. - Łukaszuk, Małgorzata (Colloquia Litteraria, 2006)
Recenzja książki Wojciecha Kruszewskiego pt. "Deus Desideratus. Sacrum w poetyckim dziele Tadeusza Różewicza", Lublin 2005.