[Mowa wygłoszona 4 XII 1979 z okazji przyznania nagrody edytorskiej Pen Clubu Czesławowi Zgorzelskiemu i Marianowi Bizanowi] - Stefanowska, Zofia (Colloquia Litteraria, 2013)
Archiwalna, wcześniej niepublikowana wypowiedź Zofii Stefanowskiej.