Prawo powszechne, tor pospolity Kilka uwag do interpretacji Trenu XIX Jana Kochanowskiego - Czechowicz, Agnieszka (Colloquia Litteraria, 2009)
Artykuł podejmuje problematykę Trenu XIX Jana Kochanowskiego.