Afryka w oczach Polaków - Stolarek, Joanna (Colloquia Litteraria, 2009)
Recenzja książki Haliny Witek "Wizerunek obcego. Kultury afrykańskie w relacjach Henryka Sienkiewicza, Mariana Brandysa i Marcina Kydryńskiego"