WOKÓŁ EPIKUREIZMU I LATHE BIOSAS KAZIMIERZA PAWŁOWSKIEGO - Budzanowska, Dominika (Colloquia Litteraria, 2009)
Recenzja książki Kazimierza Pawłowskiego "Lathe biosas. Żyj w ukryciu. Filozoficzne posłannictwo Epikura z Samos"