Dostojewski okiem Polaków. Omówienie książki Marka Wedemanna "Polonofil czy Polakożerca? Fiodor Dostojewski w piśmiennictwie polskim lat 1847–1897 - Skalińska, Ewangelina (Colloquia Litteraria, 2011)
Artykuł zawiera recenzję naukową książki Marka Wedemanna.