OD I DO IV REWOLUCJI PRZEMYSŁOWEJ - Michalski, Marek (Człowiek w cyberprzestrzeni, 2017)
Tekst przedstawia główne założenia czterech rewolucji przemysłowych. Autor wskazuje jak poszczególne rewolucje wpływały na kształtowanie się stosunków społecznych, gospodarczych i politycznych.