ELEKTRONICZNE POSTĘPOWANIE UPOMINAWCZE JAKO ŚRODEK DO REALIZACJI ZASADY SZYBKOŚCI POSTĘPOWANIA - Kotas, Sławomira (Człowiek w cyberprzestrzeni, 2020)
Celem opracowania jest przedstawienie istoty elektronicznego postępowania upominawczego i wykazanie, czy może być to instytucja sprzyjająca szybkości postępowania. Analiza będzie prowadzona w odniesieniu do gwarancji prawa do sądu i. rzetelnego procesu.