PRAWO CZŁONKÓW ORGANU SPÓŁKI, JEJ LIKWIDATORÓW ORAZ INNYCH OSÓB JĄ REPREZENTUJĄCYCH DO BYCIA ZAPOMNIANYM W REJESTRZE PRZEDSIĘBIORCÓW - Skibińska, Ewa (Człowiek w cyberprzestrzeni, 2020)
Prawo do bycia zapomnianym ma na celu zabezpieczenie interesów osób fizycznych obejmując ochronę danych osobowych w aktualnym stanie rozwoju technologicznego oraz uwzględniając potrzeby społeczeństwa informacyjnego. Niniejszy artykuł ma na celu analizę unijnych i polskich regulacji dotyczących prawa członków organów spółki, jej likwidatorów oraz innych osób ją reprezentujących do bycia zapomnianym w rejestrze przedsiębiorców.