Od redakcji - Niewęgłowski, Jan; Humeniuk, Monika (Forum Pedagogiczne, 2026)
Artykuł redakcyjny prezentuje zawartość numeru czasopisma Forum Pedagogiczne. Omówiono tematykę działu tematycznego poświęconego pedagogice i edukacji w antropocenie oraz scharakteryzowano artykuły opublikowane w poszczególnych działach numeru. Tekst wprowadza czytelnika w główne problemy badawcze podejmowane przez autorów publikacji.