ETiK-International Szanghaj. Zamierzenie badawcze i raport z konstruowania zadań testowych dostosowanych do kontekstu chińskiego - Peng, Zhengmei; Peng, Tao (Forum Pedagogiczne, 2016)
W Szanghaju powstał zespół naukowców, którzy podjęli się przygotowania i przeprowadzenia w Chinach badania ETiK-International. W tym artykule opisano genezę powstania zespołu i jego dotychczasowe działania w celu przygotowania realizacji zamierzenia badawczego. Obszernie opisano pracę nad modyfikacją zadań testowych i dostosowaniem ich do chińskiego kontekstu społeczno-kulturowego.