Katolickie seminaria duchowne w Chinach - Fang, Buke Francis (Forum Pedagogiczne, 2016)
Artykuł stanowi wprowadzenie do tematyki seminariów duchownych w Chinach. W pierwszej części zaprezentowano polityczne i społeczne zmiany ze współczesnej historii Chin, by potem móc przejść do głównego tematu. Przedmiotem analizy jest odnowienie, rozwój i zanik katolickich seminariów w Chinach od 1982 roku po dzień dzisiejszy. Szanghajskie Seminarium Sheshan służy jako przykład.