Metodyka edukacji osób w starszym wieku. Podstawowe wskazówki i zasady - Kilian, Marlena (Forum Pedagogiczne, 2016)
W artykule podjęto temat metodyki nauczania osób w starszym wieku w zakresie: planowania zajęć, określania ich celów, metod, treści, przyswajania wiedzy oraz oceny postępów uczenia się. Szczególną uwagę poświęcono sformułowanym zasadom nauczania seniorów.