Etyka integralna Kena Wilbera. Zarys ideii i jej pedagogiczne implikacje - Gop, Aneta (Forum Pedagogiczne, 2016)
Artykuł porusza problem etyki integralnej w ujęciu współczesnego amerykańskiego filozofa Kena Wilbera. Tekst poświęcony jest przedstawionej przez niego analizie stadiów rozwoju moralnego. Ponadto przybliża podstawowe pojęcia z zakresu etyki integralnej i dyskutuje na temat możliwych aplikacji tego modelu w współczesnym polskim dyskursie pedagogicznym.