PRACA JAKO CZYNNIK WARUNKUJĄCY JAKOŚĆ ŻYCIA LUDZI MŁODYCH – PSYCHOSPOŁECZNA PERSPEKTYWA TEORETYCZNA - Wysocka, Ewa (Forum Pedagogiczne, 2016)
Praca człowieka bez wątpienia jest wartością uniwersalistyczną. Jest działalnością warunkującą jakość życia ludzkiego. Niniejszy artykuł osadza problematykę pracy w kontekście jakości życia młodzieży w ujęciu psychospołecznej perspektywy. Dyskurs posiadając charakter teoretyczny posiada egzemplifikację dotyczącą pracy z życiu młodych ludzi.