The Direction of Educational Reforms and Challenges for Sustainable Development in Finnish Education - Suwalska, Arleta (Forum Pedagogiczne, 2020)
W artykule zaprezentowano składowe edukacji dla zrównoważonego rozwoju w kontekście reformowania edukacji fińskiej. Ruch reform w tym kraju jest rozbieżny wobec modelu globalnej reformy edukacyjnej. Finowie kierując się własną strategią reform edukacyjnych, osiągają od lat najlepsze wyniki na świecie w badaniach PISA.