Tomasz Rakoczy, Problemy prawne w ustalaniu pozycji kanonicznej członków rodziny nuklearnej, Wydawnictwo Diecezjalne i Drukarnia w Sandomierzu, Kraków 2022, ss. 382. - Szczot, Elżbieta (Ius Matrimoniale, 2022)
Publikacja stanowi recenzję monografii z zakresu prawa kanonicznego