Wyrok Sądu Metropolitalnego w Katowicach coram Sobański /z pominięciem daty/ w sprawie o nieważność małżeństwa z tytułu podstępnego wprowadzenia w błąd /kan. 1098/ - Sobański, Remigiusz (Ius Matrimoniale, 1994)
Si pubblica “in extenso” la sentenza affermativa /“constat de nullitae matrimonii”/ del Tribunale Metropolitano di Katowice dal titolo dell’errore provocato dall’inganno /circa la gravidanza della oratrice/.