Niezgodność charakterów stron a incapacitas assumendi (kan. 1095, n. 3 KPK) na przykładzie wyroku Roty Rzymskiej c. Burke z 18 lipca 1997 roku - Górski, Wojciech (Ius Matrimoniale, 2008)
In causa Singaporen. nullitatis matrimonii agitur de matrimonio celebato die 31 decembris 1983 in ecclesia Singaporensi a Simone et Adelina, quorum convictus coniugalis mox infelix devenit ob diversitatem indolis inter coniuges. Die 29 septembris 1985 vir matrimonium suum penes Tribunal Ecclesiasticum Singaporense accusavit nullitate. Die 16 februarii 1987 Tribunal sententiam affirmativam tulit ob radicalem incompatibilitatem charactrum coniugum. Appellata ad Tribunal Rotae Romanae sententia, die 5 martii 1991 rotalis turnus c. Colagiovanni causam examinavit et senteniam negativam edixit. Récurrente actore ad tumum sequentem (c. Burke), die 18 iulii 1997 sententia rotalis tumi praecedentis confirmata est. Illam sententiam rotalem c. Burke, in qua clare distinctio inter incompatibilitatem characterum et incapacitatem assumendi essentiales matrimonii obligationes explicitur (diversitas indolis viri et mulieris non aufert capacitatem tradendi et accipiendi iura et officia coniugalia), auctor présentât et commentât.