Wyrok Sądu Metropolitalnego w Katowicach (c. Sobański) z 28.11.2002 r. z tytułu niezdolności do podjęcia istotnych obowiązków małżeńskich - Sobański, Remigiusz (Ius Matrimoniale, 2003)
Si presenta la sentenza (pro nullitale) del suddetto Tribunale emanata il 28 novembre 2002.