Wyrok Sądu Metropolitalnego w Katowicach (c. Sobański) z 23.02.2001 r. z tytułu błędu co do przymiotu bezpośrednio i zasadniczo zamierzonego - Sobański, Remigiusz (Ius Matrimoniale, 2002)
Si presenta il testo della sentenza del Tribunale Mertopolitano di Katowice c. Sobański ob errorem circa la qualita („non constare”).