Wyrok Sądu Metropolitalnego w Katowicach (c. Sobański) z 10.04.2000 r. z tytułu braku formy kanonicznej - Sobański, Remigiusz (Ius Matrimoniale, 2001)
Si presenta la sentenza dei Tribunali Metropolitano di Katowice с. Sobański („pro nullitate”) do desectum formae.