Wyrok Sądu Metropolitalnego w Katowicach (c. Sobański) z 12.3.1999 r. z tytułu podstępnego wprowadzenia w błąd : "małżeństwo muzułmanina" - Sobański, Remigiusz (Ius Matrimoniale, 2000)
La sentenza (pro nullitate) in causa è stata giudicata dal can. 1098 del CUC: il conventuto (un musulmano) ha ingannato l’oratrice circa le promisioni datele riguardo alla religione della prole.