Kłopotliwa klasyka: Troubelsome classics - Chrudzimska-Uhera, Katarzyna (Artifex Novus, 2020)
Recenzja wystawy zorganizowanej w pięćdziesiątą rocznicę śmierci rzeźbiarza Jana Szczepkowskiego (1878-1964) w Muzeum Rzeźby Współczesnej w Orońsku (28 czerwca – 21 września 2014 r.) Review of the Jan Szczepkowski’s exhibition in the Contemporary Sculpture Museum in Orońsko (28th of June – 21st of September 2014) on the occasion of the 50th anniversary of sculptor’s death.