Relacja z sesji naukowej: Sztuka w służbie Wazów - Olszewska, Magdalena (Artifex Novus, 2020)
Relacja z sesji naukowej nt.: Sztuka w służbie Wazów, która odbyła się 4 marca 2019 r. w Sali Koncertowej Zamku Królewskiego w Warszawie. Na sesji referaty wygłosili m.in. pracownicy IHS Wydziału Nauk Historycznych UKSW w Warszawie: dr Artur Badach i prof. dr hab. Jakub Pokora.