Problemy edytorskie związane z wierszem Juliusza Słowackiego "Dusza się moja zamyśla głęboko..." - Trzcionka, Joanna (Colloquia Litteraria, 2006)
Artykuł podejmuje problematykę edytorską wiersza Słowackiego "Dusza się moja zamyśla głęboko..."