O Norwidzie nie tylko dla maturzystów (na marginesie książki Stanisława Falkowskiego) - Korpysz, Tomasz (Colloquia Litteraria, 2006)
Artykuł stanowi omówienie fragmentu książki Stanisława Falkowskiego "Rządcy dusz. Od Mickiewicza do Herberta. Przewodnik po arcydziełach" na tle popularnej literatury norwidologicznej.