O CZYTANIU POLSKIEGO ROMANTYZMU − Konferencja - Winek, Teresa (Colloquia Litteraria, 2009)
Sprawozdanie z konferencji naukowej " Jak czytano i jak czytać polski romantyzm?", zorganizowanej przez Instytut Polonistyki Akademii Pomorskiej w Słupsku.