The rights to freedom of expression and privacy in the Council of Europe’s instruments – a dynamic and precarious balancing act - Umek, Urška (Chrześcijaństwo-Świat-Polityka, 2020)
Artykuł pokazuje, w jaki sposób w instrumentach prawnych Rady Europy i orzecznictwie Europejskiego Trybunału Praw Człowieka następuje zrównoważenie pomiędzy prawem do wolności wypowiedzi i prawem do prywatności.