Od redakcji - Grosfeld, Jan (Chrześcijaństwo-Świat-Polityka, 2017)
Wprowadzenie omawia treść dwudziestego numer periodyku "Chrześcijaństwo–świat–polityka”, podkreślając, że ukazuje się w zmienionej formie. Poza zmodyfikowaną szatą graficzną, czasopismo będzie miało odtąd bardziej rozwiniętą i zróżnicowaną strukturę, uzupełnioną m.in. o działy „Recenzje i  sprawozdania” oraz „Miscelanea”, w którym publikować będziemy zwłaszcza prace młodych badaczy.