Biuletyn biblistyczny: Seria Ad Multos Annos – wykaz bibliograficzny - Strzałkowska, Barbara (Collectanea Theologica, 2024)
Tekst stanowi opracowany wykaz artykułów zawartych w księgach pamiątkowych z serii Ad Multos Annos. Seria wydawana jest od 1998 roku, pod red. ks prof. Waldemara Chrostowskiego. To w sumie 22 tomy Ksiąg Pamiątkowych dla wybitnych postaci polskiej biblistyki. Na tomy składa się ponad 660 artykułów, których wykaz często nigdzie się nie pojawia (bibliografie ogólne podają najczęściej jedynie tytuł całej księgi). Artykuły, które składają się na tę serię tworzą prawdziwie ciekawy obraz polskich badań biblijnych, teologicznych i z rozmaitych dziedzin na przestrzeni ostatnich ponad 25 lat.