ZASTOSOWANIE NOWYCH TECHNOLOGII DO WYKONANIA OBOWIĄZKU Z ART. 69 USTAWY O RACHUNKOWOŚCI - Siemiątkowski, Tomasz; Szczurowski, Tomasz (Człowiek w cyberprzestrzeni, 2020)
Przedmiotem niniejszego artykułu jest wpływ nowych technologii na coroczny obowiązek przedsiębiorców w zakresie sporządzania i składania do sądu rejestrowego sprawozdania finansowego przedsiębiorcy, jak również innych dokumentów określonych szczegółowo przepisami prawa. Celem artykułu jest nie tylko prezentacja nowych rozwiązań prawnych w tym zakresie, ale również wskazanie znaczenia zastosowania nowych technologii w powyższym zakresie, tak w kontekście postępowania rejestrowego, jak i działalności przedsiębiorcy.