Sprawozdanie z Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej pt.: Niepełnosprawność – zadanie czy wyzwanie we współczesnym świecie? Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, 25 listopada 2024 r. - Niewęgłowski, Jan (Forum Pedagogiczne, 2025)
Sprawozdanie relacjonuje ogólnopolską konferencję naukową „Niepełnosprawność – zadanie czy wyzwanie we współczesnym świecie?” na UKSW w Warszawie (25.11.2024). Omawia sesję plenarną i trzy sesje tematyczne z referatami nt. dostępności, wsparcia społecznego, AI, emocji, przemocy seksualnej i pedagogiki chrześcijańskiej wobec niepełnosprawności.