Digital Pathways to Peace. The Role of Social Media in Education for Peace - Wolińska, Monika; Büssing , Arndt (Forum Pedagogiczne, 2023)
Edukacja dla pokoju to dziedzina nauki i praktyki, która wykorzystuje nauczanie i uczenie się nie tylko do eliminowania wszelkich form przemocy, ale także do tworzenia struktur, które budują i podtrzymują sprawiedliwy i równy pokój i świat. Artykuł bada możliwości, wyzwania i ograniczenia związane z wdrażaniem edukacji dla pokoju z wykorzystaniem przestrzeni mediów społecznościowych.