Teologia pedagogiczna Heleny Słotwińskiej - Nalaskowski, Aleksander (Forum Pedagogiczne, 2019)
Recenzja książki: H. Słotwińska. (2019). Wychowanie chrześcijańskie szansą integralnego rozwoju człowieka. Studium z pedagogiki religii. Kraków: Oficyna Wydawnicza „Impuls”, 626 s.