Definicja samoedukacji religijnej jako przyczynek do badań empirycznych - Stelmach, Robert (Forum Pedagogiczne, 2021)
Artykuł jest próbą ustalenia podstawowych złożeń dla samoedukacji religijnej w kontekście wychowania. Przedstawiono w nim wybrane aspekty samoedukacji. Dokonano analizy obszarów poznawczych i badawczych zagadnienia. Podano definicję samoedukacji religijnej.