La famiglia nel diritto della Chiesa tra attualità e profezia - Zuanazzi, Iliaria (Ius Matrimoniale, 2023)
W artykule porównano dzisiejszą kulturę dotyczącą rodziny, z koncepcją ro- dziny według antropologii chrześcijańskiej, aby podkreślić, w jaki sposób wartości leżące u podstaw zasadniczej struktury rodziny, zgodnie z doktryną chrześcijańską i prawem kanonicznym, są nadal w stanie odpowiedzieć na najbardziej autentyczne oczekiwania współczesnych mężczyzn i kobiet.