Coitus w prawie małżeńskim Tripartity Iwona z Chartres - Sacher, Andrzej (Ius Matrimoniale, 2025)
Artykuł zatytułowany „Coitus w prawie małżeńskim Tripartity Iwona z Chartres” jest opracowaniem opartym na źródle prawa kanonicznego, które dotąd nie ukazało się drukiem. Autor, po skrótowym przedstawieniu zagadnień związanych z autorstwem, genezą i charakterystyką Tripartity, dokonał analizy fragmentów zawartych w prawie małżeńskim ukazujących walor prawny aktu małżeńskiego.