Papież Franciszek jako sędzia w procesie o stwierdzenie nieważności małżeństwa - Gałkowski, Tomasz (Ius Matrimoniale, 2019)
Tematem opracowania jest analiza wyroku wydanego przez papieża Franciszka w procesie skróconym przed biskupem. Autor omawia jego kolejne etapy zwracając swoją uwagę na te elementy prawne i teologiczne, które mogą stać się przydatne w aplikacji norm przez biskupów.