Mediolingwistyczne perspektywy badań nad multimodalnością mediów - Jarosz, Marta; Kępa-Figura, Danuta (Kultura Media Teologia, 2025)
Tekst pełni dwojaką funkcję: jest wstępem redakcyjnym do tematycznej części numeru kwartalnika „Kultura Media Teologia” (4/2025), poświęconej mediolingwistycznym badaniom multimodalności mediów, oraz przekrojowym spojrzeniem na rozwój polskiej mediolingwistyki i potrzebę jej uwzględniania w naukowej analizie mediów.