Reklama porównawcza w USA - Sielewicz, Wanda (Kwartalnik Prawa Publicznego, 2024)
Artykuł zatytułowany ,,Reklama porównawcza w USA”, ma na celu omówienie zjawiska reklamy porównawczej w tym kraju. Dokonałam w nim opisu historii oraz pochodzenia tejże reklamy. A także przedstawiłam, jak zgodnie z prawem można używać reklamy porównawczej. Starałam się dokonać przeglądu regulacji. Bowiem w USA reklama porównawcza jest regulowana przez połączone przepisy federalne, stanowe i lokalne, a także przez własny kodeksy prawne postępowania. Przedstawiam zjawisko tak zwanych ,,Wojen reklamy porównawczej”, które są bardzo ciekawym zagadnieniem i także – moim zdaniem – stanowią kwintesencję reklamy porównawczej. Opisuję najbardziej spektakularną wojnę, która miała miejsce na rynku amerykańskim.