Czego oczekuje ponowoczesny świat od Kościoła? Artykuł recenzyjny książki Andrzeja Napiórkowskiego Współczesny Kościół i ponowoczesny świat, Kraków 2015, 272 s. - Jabłońska, Paulina (LIBERTAS RELIGIOSA Studium interdyscyplinarne wolności religijnej, 2025)
Artykuł jest omówieniem dziewiątego rozdziału monografii Współczesny Kościół i ponowoczesny świat Andrzeja Napiórkowskiego. Książka zawiera trzynaście rozdziałów koncentrujących się wokół zagadnień takich jak: Kościół, człowiek drogą Kościoła, wspólnota, wiara, grzech, oczyszczanie się, duchowość chrześcijańska, sekularyzm, jedność.