Analiza wybranych przepisów ustawy o kształtowaniu ustroju rolnego pod kątem zgodności z przepisami Konstytucji RP i zasadami przyzwoitej legislacji - Chról, Karolina ("Młody Jurysta" Czasopismo Studentów i Doktorantów Wydziału Prawa i Administracji UKSW, 2018)
Ustawa o wstrzymaniu sprzedaży nieruchomości z Zasobu Własności Rolnej Skarbu Państwa oraz zmianie niektórych ustaw wprowadza szeroko komentowane i krytykowane zmiany do ustawy o kształtowaniu ustroju rolnego. Artykuł skupia się na analizie prawnej wybranych przepisów ustawy o kształtowaniu ustroju rolnego, które z uwagi na zarzucane błędy legislacyjne i brak zgodności z Konstytucją RP, budzą największe wątpliwości.