Rozważania dotyczące określenia właściciela kapitału po stwierdzeniu nieważności umowy kredytu walutowego na przykładzie kredytów frankowych - Grabowski, Jędrzej ("Młody Jurysta" Czasopismo Studentów i Doktorantów Wydziału Prawa i Administracji UKSW, 2020)
Artykuł stanowi próbę określenia właściciela kapitału oddanego do dyspozycji w ramach kredytu walutowego udzielonego we frankach szwajcarskich. Celem artykułu jest analiza oraz omówienie problematyki stwierdzenia nieważności umów kredytów walutowych w orzecznictwie sądów powszechnych i próba oceny zasadności roszczeń banków w stosunku do powodów (klientów), którym udzielone zostało finansowanie we franku szwajcarskim.