Istota zabezpieczenia interesów wierzycieli dłużnika na gruncie art. 131a Prawa upadłościowego - Boruszewski, Karol ("Młody Jurysta" Czasopismo Studentów i Doktorantów Wydziału Prawa i Administracji UKSW, 2020)
Niniejsza publikacja ma na celu omówienie regulacji zawartej w art. 131a Prawa upadłościowego, będącą odpowiedzią na istniejącą do 2019 r. lukę prawną w zakresie ochrony wierzycieli osobistych dłużnika podczas postępowania upadłościowego względem postępowania restrukturyzacyjnego. Krytycznej analizie zostaną przedstawione również zasady dotyczące zastosowania powyższego novum w prawie upadłościowym, z jednoczesną oceną autora w zakresie wprowadzenia art. 131a Prawa upadłościowego w związku z planowaną nowelizacją w powyższym zakresie.