Sara Menzinger, Finzioni del diritto medievale, Quodlibet srl, Macerata 2023, ss. 345. - Dzierżon, Ginter (Prawo Kanoniczne, 2025)
Recenzja monografii naukowej autorstwa Sary Menzinger „Finzioni del diritto medievale”, poświęconej rozwojowi problematyki fikcji w prawie średniowiecznym.