Report on courses for consecrated persons undertaken by the Faculty of Canon Law of Cardinal Stefan Wyszynski University in Warsaw in the years 2023-2025 - Szewczul, Bożena (Prawo Kanoniczne, 2025)
W roku akademickim 2023/2024 oraz 2024/2025 na Wydziale Prawa Kanonicznego Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w ramach Zakładu Kanonicznych Form Życia Konsekrowanego należącego do Katedry Ustroju Kościoła i Kanonicznych Form Życia Konsekrowanego zostały opracowane dwa projekty kształcenia adresowane do osób konsekrowanych, a zwłaszcza do sióstr zakonnych i zakonników. Autorem i kierownikiem wspomnianych wyżej projektów jest s. dr hab. Bożena Szewczul, prof. ucz. będąca jednocześnie kierownikiem Zakładu Kanonicznych Form Życia Konsekrowanego.